Kijk hier Lichtjesavond Delft terug

DELFT - In Delft zijn dinsdagavond tijdens Lichtjesavond duizenden lichtjes in de kerstboom ontstoken. Dit jaar waren er geen toeschouwers toegestaan vanwege het coronavirus. Omroep West bracht de kerstsfeer bij jou thuis tijdens een speciale aflevering, kijk de uitzending hier terug.

De 21e editie had vanwege het coronavirus een andere invulling dan normaal. Toch trad een keur aan artiesten op. Zo werd er een speciaal Lichtjesavond Delft-nummer opgevoerd door zo’n dertig kinderen van Koorschool Delft. Verder zong onder andere Wolter Kroes Jingle Bell Rock en Mike Peterson zong de kerstklassieker Have yourself a Merry Little christmas.

Kijk de uitzending Lichtjesavond 2020 hieronder terug:

Gouda bij Kaarslicht

Ontstaan om de kaarsenindustrie in Gouda in het zonnetje te zetten is Gouda bij Kaarslicht ofwel Kaarsjesavond een niet meer weg te denken traditie in Gouda. Op 11 december wordt daar de boom vanwege bekende redenen zonder publiek ontstoken.

Ook in Gouda is een originele manier gevonden waarop de mensen thuis het feest toch kunnen meemaken. Voor de 65ste editie is een speciale kerstfilm gemaakt met een hoofdrol voor Ruben Mourik, de kinderburgemeester van Gouda. Samen met burgemeester Pieter Verhoeve verzint hij een geniaal plan, zodat ook dit jaar het licht verspreid wordt in Gouda en iedereen samen Gouda bij Kaarslicht kan vieren.

Kijk vrijdag 11 december om 19.00 uur naar de uitzending van Gouda bij Kaarslicht op TV West

Deel dit artikel: