Politie vindt tientallen kilo's illegaal vuurwerk en grondstoffen voor drugs

ZEVENHUIZEN - In Zevenhuizen zijn bij een controle flinke hoeveelheden illegaal vuurwerk en grondstoffen voor het maken van synthetische drugs aangetroffen. Ook werden spullen gevonden voor het inrichten van een hennepkwekerij. Dat heeft de gemeente Zuidplas vrijdag bekendgemaakt.

De gemeente deed vrijdag samen met omgevingsdienst Midden-Holland en de politie een controle rond de aanpak van ondermijning. Burgemeester Han Weber: 'Wij zijn samen met onze veiligheidspartners alert op signalen die duiden op ondermijning. Bij verdenking van ondermijning treden wij hard op, er is in Zuidplas geen plek voor ondermijning.'

Bij ondermijning maken criminelen gebruik van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Criminelen beïnvloeden zo onze samenleving. Hierdoor raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af, aldus de Rijksoverheid.

Bij deze controle werd onder andere 70 kilo illegaal vuurwerk gevonden en 125 kilo grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. Het is niet bekend op welke plek in Zevenhuizen de controle was.

LEES OOK: Den Haag gaat drugsgebruik onderzoeken via rioolwater

Meer over dit onderwerp:
ZEVENHUIZEN ONDERMIJNING DRUGS
Deel dit artikel: