Coronamaatregelen zetten streep door Haagse opname van het favoriete kerstnummer

Kerstkaarten.
Kerstkaarten. © ANP
DEN HAAG - Ruim vijfhonderd inzenders hebben met grote meerderheid Last Christmas van Wham gekozen tot het favoriete kerstnummer van Den Haag. Onder het motto Share the Music hadden het Residentie Orkest en PAARD inwoners van Den Haag afgelopen maand opgeroepen om hun stem uit te brengen. Vorige week sloot de stembus en arrangeur Gijs Kramers voorzag de winnende song van een nieuw arrangement. De nieuwe versie zou vanaf dinsdag worden opgenomen, maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen moest daar van worden afgezien.
Musici van het Residentie Orkest zouden samen met Silke van jongerenproject Stage Your Voice en zanger en nachtburgemeester Pat Smith deze week in de studio van PAARD een clip opnemen die vrijdag gelanceerd zou worden. De nieuwe, strenge coronamaatregelen gooiden echter roet in het eten. Sven Arne Tepl, directeur van het Residentie Orkest: 'Na de boodschap van premier Rutte maandagavond vonden we het niet gepast het oorspronkelijke plan door te zetten en met een heel team de studio in te duiken.'
Vanzelfsprekend is de teleurstelling groot, maar de initiatiefnemers hebben het plan opgevat om er vanaf volgend jaar een nieuwe traditie van te maken. Vanaf 2021 maken het Residentie Orkest en PAARD jaarlijks een eigen uitvoering met een nieuw arrangement van de Haagse kerstfavoriet.