Video van Jochem Myjer dit jaar best bekeken op YouTube: 'Een hele eer'

LEIDEN - Het best bekeken filmpje op YouTube dit jaar is de Bonaire-meneer van Jochem Myjer. 'In een zwaar jaar is het geen verrassing dat Nederland snakte naar een grappige video met vakantievibes', verklaart moederbedrijf Google over de trending video van 2020. 'Een hele eer. En dat op mijn leeftijd', reageert de Leidse cabaretier.

De video is een fragment afkomstig uit Jochems vijfde show Adem, adem uit. Die theatervoorstelling was tussen 2016 en 2019 ruim 300 keer te zien in het hele land.

Op de tweede plaats staat de coming-outvideo van NikkieTutorials, waarin zij onthult dat ze transgender is. Ook in andere landen was dat filmpje heel populair. De video van de vlogster staat op de vierde plaats van de YouTube-jaarlijst in Australië en in Groot-Brittannië, op de zesde plek in de Verenigde Staten en in Canada en op nummer tien in Ierland.

Op de derde plaats in Nederland staat de video van Mr. Tfue, die een ondergrondse zwembad bouwt in de jungle in Zuid-Amerika. Dit is de enige niet-Nederlandse video in de Nederlandse top tien. Verder keken Nederlanders veel naar een filmpje van NOS op 3 over de coronacrisis en naar een item van Arjen Lubach over 'de online-fabeltjesfuik'.

LEES OOK: Jochem Myjer in actie voor Leidse Schouwburg: 'Zorg ervoor dat dit geen pizzeria wordt'

Meer over dit onderwerp:
LEIDEN JOCHEM MYJER
Deel dit artikel: