Voorschoten is gewild: 32 mensen solliciteren naar burgemeesterschap

Foto ter illustratie | ANP
Foto ter illustratie | ANP
VOORSCHOTEN - Maar liefst 32 mensen willen burgemeester van Voorschoten worden. Zestien mannen en zestien vrouwen schreven een brief naar Jaap Smit, de commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester zal in de zomer van 2021 beginnen. De vacature is ontstaan doordat burgemeester Pauline Bouvy Koene noodgedwongen moest stoppen vanwege haar ziekte.
De jongste sollicitant is 33 jaar, de oudste 61. Van de 32 gegadigden zijn zeventien mensen wethouder of burgemeester geweest, of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie gedaan, schrijft de provincie Zuid-Holland. Andere sollicitanten komen uit het bedrijfsleven of hebben weer iets heel anders gedaan.
Pauline Bouvy Koene moest haar functie als burgemeester van Voorschoten neerleggen omdat ze al haar energie nodig heeft in de strijd tegen een zeldzame vorm van kanker. 'Het doet pijn dat het niet meer gaat, dat ik niet meer 24/7 de burgemeester kan zijn die ik zou willen zijn', zei ze tijdens haar digitale afscheid eind oktober. Op dit moment is Charlie Aptroot (oud-burgemeester van Zoetermeer) de waarnemer in Voorschoten.