Automobilist (22) botst met hoge snelheid op pijlwagen op A20

Door de botsing raakte de bestuurder van de auto bekneld
Door de botsing raakte de bestuurder van de auto bekneld © Regio15
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Op de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel is in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige bestuurder uit Gouda met hoge snelheid op een pijlwagen gebotst. Het ongeluk vond kort na middernacht plaats. De pijlwagen stond op de snelweg vanwege wegwerkzaamheden. In de auto werd een tank lachgas aangetroffen.
Door de botsing kwam de bestuurder van de auto vast te zitten. Een omstander heeft het slachtoffer hulp verleend totdat de hulpdiensten er waren. Brandweerlieden moesten de auto openknippen om de man te kunnen bevrijden. De man reageerde daarop erg aggressief. Na stabilisatie kon de man worden overgedragen aan het ambulancepersoneel en met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht om aan zijn verwondingen behandeld te worden.
In de auto van de man troffen agenten een tank lachgas aan die nog lag te sissen. Mogelijk reed de bestuurder onder invloed toen hij op de pijlwagen knalde. Daarom heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Door het ongeluk werd de A20 in de richting van Gouda tijdelijk afgesloten, maar deze is inmiddels weer open. Zowel de pijlwagen als de auto van de bestuurder zijn door het ongeluk compleet vernield. Er is een nieuwe pijlwagen geplaatst.