Negen jaar celstraf voor doodsteken partner

De Poolse vrouw wordt verdacht van het doden van haar partner | Rechtbanktekening: Theresa Hartgers
De Poolse vrouw wordt verdacht van het doden van haar partner | Rechtbanktekening: Theresa Hartgers
DEN HAAG - De 32-jarige Agnieszka G. moet negen jaar de cel in voor het doodsteken van haar partner, de 36-jarige Pawel, in 2019. Twee weken geleden eiste justitie tien jaar cel tegen de vrouw. Ze wordt beschuldigd van doodslag. Ook moet G. de familie van Pawel een schadevergoeding van ruim 17.000 euro betalen.
Op 9 februari 2019 stak G. haar partner dood met een mes na een heftige ruzie. Daarbij waren drugs en drank in het spel. Het stel wilde kinderen en was die ochtend naar de gynaecoloog gegaan. Tijdens het avondeten raakten de twee verzeild in een heftige ruzie, waar ook het vierjarige zoontje van G. uit een andere relatie bij was. Volgens G. had haar man haar die avond mishandeld, met het hoofd tegen de muur gebonkt en handelde ze uit paniek.
De rechtbank dacht daar anders over. Zo zou G. in het verleden een vorige partner meerdere keren hebben gestoken. Ook had Pawel tijdens een vakantie in Polen verwondingen aan zijn familie laten zien die van G. afkomstig waren. G. ontkende alle aantijgingen van agressieproblematiek. 'Ik wilde hem afschrikken. Toen ik me omdraaide, liep Pawel in het mes', aldus G.