Start vaccinatie zorgmedewerkers op 18 januari

Foto ter illustratie | ANP
Foto ter illustratie | ANP
LEIDEN - Zorgmedewerkers in de regio Hollands Midden en Haaglanden kunnen zich vanaf 18 januari laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat hebben de beide betrokken GGD's laten weten.
De zorginstellingen krijgen op 4 januari een uitnodiging van Hollands Midden voor de prikken. Het vaccineren zal in die regio bij het Event en Convention Centre in Leiden gebeuren. De locatie bij het hotel Holiday Inn is door de overkoepelende GGD GHOR gekozen.
De vaccinatie van de zorgmedewerkers gebeurt vanaf één grote locatie. Dit komt omdat het vaccin Pfizer, dat waarschijnlijk deze week goedgekeurd gaat worden in Europa, in grote aantallen geleverd wordt. Vanuit praktisch oogpunt is het daarom makkelijker om alle inentingen op een centrale plek te regelen.

Vaccinatieprogramma

De regio Hollands Midden kent ongeveer 11.000 zorgprofessionals die voor een inenting in de eerste ronde in aanmerking komen. Voor het Pfizer-vaccin zijn twee prikken nodig, waar 21 dagen tussen moet zitten. De GGD Hollands Midden heeft een capaciteit om ongeveer vijfhonderd zorgprofessionals per dag te vaccineren
Ook de GGD Haaglanden gaat op 18 januari beginnen met het vaccinatieprogramma. 'Dat is de lijn die wij van het ministerie hebben gekregen en zonder tegenbericht houden wij die ook aan', legt een woordvoerder uit. De precieze locatie waar de zorgmedewerkers uit de regio Haaglanden terecht kunnen wordt nog gezocht.