Kijk terug en zing mee: Kerst-Sing-ALong, met tips van Francis van Broekhuizen

Pianist Gregor Bak en sopraan Francis van Broekhuizen
Pianist Gregor Bak en sopraan Francis van Broekhuizen © Omroep West
DEN HAAG - Op Eerste Kerstdag konden we de stembanden even flink smeren. Op TV West was de speciale editie van de Kerst-Sing-ALong met Gregor Bak en Francis van Broekhuizen te zien, vanuit Hotel Des Indes in Den Haag. 'Een mix mix van fragmenten van voorgaande jaren, die door ons aan elkaar worden gepraat en drie nieuwe liedjes die we zingen', vertelde sopraan Van Broekhuizen vooraf.
Kijk de uitzending hieronder terug of klik hier.
Kerst-Sing-ALong 2020
De bedoeling is dat men in de huiskamer uit volle borst mee gaat zingen. Dat kan ook nog prima op Tweede Kerstdag. 'En voordat we beginnen met zingen, geef ik de mensen thuis nog wat tips hoe je het beste mee kan zingen.' Eén tip wil Van Broekhuizen wel alvast prijsgeven: niet te veel alcohol drinken. 'Dan wordt het echt lastiger om goed mee te zingen', lacht de zangeres.
'Het is een misvatting dat men beter gaat zingen van alcohol. Dat is een beetje hetzelfde als met auto rijden: dat denken mensen soms ook beter te kunnen met alcohol op. Mensen overschatten zichzelf nog wel eens met een borrel', zegt Van Broekhuizen. 'Maar goed, met alcohol gaan de remmen natuurlijk wel weg', vertelt ze met een knipoog.

Kerstboodschap van Haagse burgemeester

Dat er nu geen publiek is mag de pret niet drukken. 'De tv biedt gelukkig uitkomst in deze tijden', zegt de Nootdorpse Van Broekhuizen. 'Mensen hebben behoefte aan het kerstgevoel, dat gaan wij proberen te bezorgen met deze karaoke-editie van de Kerst-Sing-ALong. Dat vind ik erg leuk.'
Ook burgemeester Jan van Zanen heeft een rol tijdens deze thuiseditie van de Kerst-Sing-ALong. 'Hij geeft als afsluiting een kerstboodschap aan de inwoners', weet de zangeres. 'Maar wij hebben ook nog een verrassing voor de Haagse burgemeester. Iets met een liedje over sneeuw. Het wordt heel erg gezellig. Lekker in kerstsfeer thuis voor de buis meezingen met kerstliedjes, dat wordt wel wat natuurlijk.'