Geen voedselbank, maar zalmfilet voor minderbedeelden in Alphen aan den Rijn

Kirsten Bruijnes brengt Richard van Velsen zijn kerstdiner
Kirsten Bruijnes brengt Richard van Velsen zijn kerstdiner © NOS
ALPHEN AAN DEN RIJN - Geen voedselbank, maar boeuf bourguignon of zalmfilet staat er kerstavond op het menu voor tachtig minderbedeelden in Alphen aan den Rijn. De gerechten zijn gemaakt door een leger aan vrijwilligers. Intiatiefnemer Kirsten Bruijnes legt aan mediapartner NOS uit waarom ze het doet: 'Er zijn in Alphen mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of er net boven zitten. Die hebben moeite om eten te kopen en wat speciaals voor de kerst te maken.'
Kerstdiner voor minderbedeelden in Alphen aan den Rijn
Na een oproep werd er massaal geld gestort om het initiatief te steunen. Mensen met een klein budget kunnen zo toch van een heerlijk kerstmaal genieten.
Richard van Velsen is blij met het diner 'Ik werk maar 24 uur per week op de sociale werkplaats, dus ik moet ook naar de voedselbank om rond te komen. Dus ik bedank hierbij de kerstmevrouw.' Daarmee doelt hij op Bruijnes die het eten komt brengen.

Genieten

Terwijl Van Velsen zijn maaltijd op zijn aanrecht uitstalt, gaat Bruijnes weer verder. Ze is sinds half acht 's ochtends in de weer om al die mensen in Alphen van een maaltijd te laten genieten. Hopelijk kan ze na een zware werkdag ook aanschuiven bij een heerlijk diner.