Oudejaarslot verloopt over drie dagen: Goudse winnaar meldt zich op de valreep

Het winnende lot werd in de winkel van Fauve Kok verkocht
Het winnende lot werd in de winkel van Fauve Kok verkocht © Omroep West
GOUDA - Een oudejaarslot dat vorig jaar gekocht werd in Gouda is op de valreep verzilverd. Net op tijd, want de eigenaar had nog maar tot uiterlijk 31 december de tijd om de prijs, een Mini Cooper, te claimen. Het lot met nummer BD 42906 werd vorig jaar gekocht bij de Primera aan de Markt.
Op negen plekken in Nederland, waaronder Gouda, kwamen de winnaars van een Mini Cooper niet opdagen na de oudejaarstrekking. De Staatsloterij ging de auto's, met daarop het winnende lotnummer, vorige maand daarom afleveren bij de verkooppunten van de winnende loten.
Dat een prijs pas veel later wordt opgeëist, komt volgens eigenaar Fauve Kok van de Goudse winkel veel vaker voor. 'Mensen krijgen een staatslot cadeau of stoppen het in hun tas en dan vergeten ze dat ze een staatslot hebben', zegt ze.

Vier winnaars gevonden

De zoektocht verloopt tot nu toe succesvol: maandagochtend meldde de winnaar van de Mini Cooper in Gouda zich. Het is de vierde van de negen winnaars die zich gemeld heeft. De andere winnaars kwamen uit Zuidwolde, Hellevoetsluis en Veldhoven. De winnaars van de andere loten moeten opschieten, ze hebben namelijk maar tot 31 december 23.59 om hun prijs te claimen.
En als er geen winnaars meer opduiken? 'Als de prijs niet wordt opgehaald dan komt het ten gunste aan de opbrengst van Nederlandse loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Die opbrengst wordt afgegeven aan de Nederlandse samenleving. Dat gaat naar NOC*NSF, maar ook naar achttien goede doelen en het Ministerie van Financiën', vertelde woordvoerder Karen van Schie eerder aan Omroep West.