Man ontsnapt aan berover met groot mes

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep West
DEN HAAG - Een 25-jarige man is maandagmiddag ontsnapt aan een man met een groot mes, die om geld riep. Dat gebeurde bij het viaduct over de Lekstraat en de Binckhorstlaan in Den Haag. De politie heeft een verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar mensen die de poging tot beroving hebben zien gebeuren.
Het slachtoffer liep rond 13.45 uur richting het benzinestation aan de Binckhorstlaan. Onder het viaduct stond een man met een zwart mondkapje op, die een groot mes tevoorschijn haalde en 'money, money, money' schreeuwde. De 25-jarige man riep om hulp naar mensen die langsfietsten, maar wist uiteindelijk zelf te ontsnappen aan zijn belager.
Doordat de politie een vluchtroute en een duidelijk signalement had, kon er even later in de buurt een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats worden aangehouden als verdachte. Ondanks de aanhouding is de politie nog op zoek naar de mensen die voorbij fietsten op het moment dat het slachtoffer werd bedreigd. Wie daar iets van heeft gezien of gehoord, wordt gevraagd zich te melden.