Slachtoffers ongeluk N44 zijn mannen van 68 en 79 jaar

Het busje belandde op de N44 in de sloot.
Het busje belandde op de N44 in de sloot. © Regio15
WASSENAAR - Na een ongeval op de N44 bij Wassenaar zijn dinsdagmiddag twee mannen van 68 en 79 jaar om het leven gekomen. De mannen uit Den Haag en Moerkapelle zaten in een bestelbus die naast de weg op zijn kop in de sloot belandde. Verschillende omstanders hebben nog voor de hulpdiensten arriveerden geprobeerd de mannen uit de wagen te halen, maar dat is niet gelukt.
De bestelbus schoot rond 14.00 uur over het fietspad, waarna deze in de sloot terechtkwam. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd, waaronder een traumahelikopter. Deze hulp mocht niet baten, want beide inzittenden overleden ter plaatse aan hun verwondingen.
Een ooggetuige van het ongeluk vertelt aan een verslaggever van Omroep West dat hij een harde klap hoorde. De man is vervolgens naar de plek van het ongeluk gerend, waar hij het busje ondersteboven in de sloot zag liggen. Een andere ooggetuige laat weten dat zij de auto heeft 'zien vliegen'. Zij hoorde van mensen die het ongeluk zagen gebeuren dat de auto ineens van de weg raakte, een boom raakte en in de sloot terecht kwam.

Helpers konden er niet bij

Met behulp van takken en hout uit het bos hebben meerdere mensen geprobeerd om de bus uit de sloot te krijgen, maar dat lukte niet. Ook lukte het niet om de zijdeuren te openen. De achterdeuren van de bus gingen wel open. Maar omdat er een afscheiding tussen de laadruimte en de passagiersruimte zat, konden de helpers niet bij de inzittenden komen, vertelt de ooggetuige aangedaan.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het eenzijdige ongeval en komt graag in contact met getuigen die het hebben zien gebeuren. 'Dit kan helpen om de oorzaak van het ongeval vast te stellen en de nabestaanden meer duidelijkheid te geven over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren', zegt de politie.

Weg weer vrij

Er was lange tijd een rijstrook van de N44 richting Den Haag afgesloten, maar de weg is om 19.30 uur weer vrijgegeven.