Nieuws

Grote politieactie in Haagse Isingstraat: één aanhouding

Er wordt iemand aangehouden
Er wordt iemand aangehouden © Regio15
DEN HAAG - In de Isingstraat in Den Haag is dinsdagavond bij een grote politieactie een man aangehouden. Agenten in kogelwerende vesten hebben meerdere mensen in de boeien geslagen, maar de meesten zijn later weer vrijgelaten. De straat was afgezet en het tramverkeer op lijn 1, 16 en 17 door de Oudemansstraat lag tijdelijk stil.
In de straat stonden meerdere politieauto's en er waren tientallen agenten aanwezig. Ook waren er politiehonden en stonden er ME-busjes op de trambaan. Rond een woning in één van de portieken op de hoek van de Isingstraat en de Miquelstraat zijn meerdere personen geboeid door de aanwezige agenten.
Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk. Een politiewoordvoerder spreekt over een melding van een bedreiging die zou zijn gedaan. Toen agenten naar de woning gingen, probeerden meerdere mensen weg te rennen. Die zijn vervolgens staande gehouden. Uiteindelijk is volgens de woordvoerder één persoon aangehouden. Die aanhouding staat niet in verband met de melding, maar met een ander onderzoek, zegt de politie. De anderen zijn weer vrijgelaten.