Seniorenflat Oegstgeest ontruimd na woningbrand

De brandweer had de brand snel onder controle.
De brandweer had de brand snel onder controle. © Regio15
OEGSTGEEST - Na een brand in een woning in Oegstgeest heeft de brandweer een seniorenflat aan Maarten Harpertsz. Tromplaan ontruimd. Vijf bewoners zijn onderzocht, omdat ze rook ingeademd hebben. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Voor de bewoners van de woning is opvang geregeld, zo laat de brandweer Hollands Midden weten. De bewoners van de omliggende woningen mochten in de avond weer naar huis.
De brand ontstond dinsdagavond rond 22.00 uur op de bovenverdieping van een appartementencomplex. De mensen in de woning konden deze op tijd verlaten en de brandweer had de uitslaande brand snel onder controle, maar zette toch groot materieel in om het seniorencomplex te ontruimen.
Volgens de brandweer trok de brand veel bekijks. 'Er is veel publiek op de been, kom niet hierheen', zo liet een woordvoerder weten. 'Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook om de hulpverlening niet in de weg te lopen.'

Flinke schade

Medewerkers van het Rode Kruis hebben de mensen opgevangen. De bewoners van het uitgebrande appartement kunnen vooralsnog niet naar huis. Het appartement heeft flinke schade opgelopen. De omwonenden konden hun huis dezelfde avond weer in.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend.