'Vier mannen drongen huis dodelijk slachtoffer Oud Ade binnen'

De politie doet onderzoek op het erf aan de Hofdijklaan
De politie doet onderzoek op het erf aan de Hofdijklaan © John van der Tol
OUD ADE - De 66-jarige Mimoun Bergoual, die dinsdag overleed in zijn woning in Oud Ade, is mogelijk het slachtoffer geworden van vier mannen die het huis zijn binnengedrongen. Dat zegt een goede vriendin van de familie van het slachtoffer tegen Omroep West. Zij heeft de vrouw van Mimoun gesproken, nadat die in paniek naar het politiebureau was gevlucht.
In het huis aan de Hofdijklaan werd dinsdagochtend vroeg een overleden persoon gevonden, na een melding van een overval. De vriendin van de familie werd naar eigen zeggen gebeld door de politie met de vraag of zij de vrouw van het slachtoffer tijdelijk kon opvangen. Op het politiebureau hoorde ze dat er iets was gebeurd met Mimoun, maar er kon toen nog niet bevestigd worden dat hij was overleden.
De vrouw van het slachtoffer vertelde haar dat er vier onbekende mannen de woning binnendrongen. Zij kon niet zien wat er gebeurde, maar zag alleen het lichaam van een persoon neervallen. De vrouw wist niet of Mimoun gewond was geraakt, is het huis uit gevlucht en naar het politiebureau gegaan, vertelt de vriendin van de familie.

Urenlang onderzoek

De politie heeft dinsdag urenlang onderzoek gedaan naar het overlijden van de man. Woensdag stonden er nog steeds zwarte schermen in de berm van de weg, maar vanaf de Hofdijklaan was te zien dat er nog altijd politie op het erf is. Meerdere rechercheurs waren woensdagochtend bezig in het huis en de stal ernaast.
De politie kon ook woensdag in verband met het onderzoek nog geen verdere mededelingen doen over de zaak en kan het verhaal van de vriendin van de familie niet bevestigen. Een Team Grootschalige Opsporing doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer.

Bekende verschijning

Mimoun Bergoual was als ondernemer een bekende verschijning in de Marokkaans-Leidse gemeenschap, schrijft mediapartner Sleutelstad. 'Een graag geziene gast', zegt een goede bekende van hem die niet met name genoemd wil worden. 'Dit is zo onwerkelijk. Het was zo’n lieve man.'
De man was in de basis vastgoedondernemer, maar nam in 2018 het huurcontract over van Albert Heijn aan het Kooiplein toen die supermarkt naar de overkant verhuisde. Zijn Tanger Markt werd niet het succes dat hij ervan verwacht had en toen het contract afliep, sloot ook de supermarkt. Volgens de vriendin van de familie woonde hij zo’n drie a vier jaar met zijn tweede vrouw in de boerderij in Oud Ade.