Boa's in Zoetermeer hebben het druk in aanloop naar de jaarwisseling

ZOETERMEER - Het is druk bij handhaving Zoetermeer. Door alle coronabeperkingen ontstaan er veel irritaties en dat zorgt ervoor dat handhaver Dewi Boeters en haar collega's flink aan de bak moeten.
'Je merkt wel dat iedereen een beetje op zijn tenen begint te lopen', vertelt boa Dewi Boeters. De laatste avond voor de jaarwisseling rijdt Dewi met collega Maikel Vermey nog een extra ronde door de stad om zeker te weten dat er nergens op straat meer brandbaar materiaal ligt. 'De extra drukte komt door een stijging van 200 procent aan meldingen ten opzichte van afgelopen jaarwisseling, vertelt Dewi. 'En die extra meldingen moeten we afhandelen met nog steeds het zelfde aantal mensen'.
Werken in coronatijd met alle beperkingen is dit jaar zwaar voor Dewi en haar collega. 'We merken dat het gezag steeds minder wordt geaccepteerd. De bewoners van Zoetermeer zijn prikkelbaarder, accepteren minder en het draagvlak wordt gewoon veel minder'.

Stilte voor de storm

En dat er minder wordt geaccepteerd blijkt ook uit vuurwerk protestacties. 'Op social media wordt opgeroepen om massaal vuurwerk af te steken tegen het vuurwerkbeleid. We hebben het al twee keer 's nachts meegemaakt . Ja en dan stijgen de meldingen bij ons ook de pan uit. En we denken dat dit nog maar de stilte voor de storm is'.
Maar hoeveel overlast er met de jaarwisseling gaat komen blijft ook voor Dewi gissen. 'We hebben letterlijk geen idee wat wij kunnen verwachten. Wij hopen dat iedereen zich aan de regels houdt en een fantastisch Oud en Nieuw thuis viert en ons zo ook een leuke en een veilige dienst bezorgen'.