Aanhouding na ontploffing zwaar illegaal vuurwerk in flatwoning Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een huis aan het Aïdaplein in Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag een vuurwerkbom ontploft. De bewoner is daarbij 'behoorlijk gewond' geraakt. De politie heeft een 35-jarige Alphenaar aangehouden en die wordt later op de dag gehoord. Een woordvoerder zegt dat deze man waarschijnlijk ook in het huis was tijdens de explosie.
Volgens de brandweer is er 'veel schade' aan het huis op de eerste verdieping. De woordvoerster laat weten dat er 'zwaar vuurwerk in de categorie cobra's' is ontploft.
De hulpdiensten hebben de gewonde bewoner naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend, maar er werd wel een traumahelikopter opgeroepen. Ook hing er een tijdje een politiehelikopter in de lucht. Politieagenten hebben de omgeving van het Aïdaplein, naast winkelcentrum Ridderhof, afgezet.
De woordvoerster van de brandweer vertelt wat er is gebeurd:
Brandweer over ontploffing zwaar illegaal vuurwerk in Alphen

'Kom niet hierheen'

'De politie heeft bij onderzoek in het appartement explosief materiaal aangetroffen', laat de brandweer weten. 'De EOD komt ter plaatse om dit onschadelijk te maken.' Uit veiligheidsoverwegingen werden omwonenden geëvacueerd. Na ongeveer zes uur mochten de bewoners weer terug naar hun huis.
Volgens de veiligheidsregio was het erg druk met omstanders bij de flat. 'Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd. Bij de opvanglocatie zijn we daar ook alert op.'
Hieronder beelden uit Alphen aan den Rijn:
Gewonde door vuurwerkbom in flat Alphen