Dichte mist in de regio: 'Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt'

REGIO - Automobilisten werden in de nieuwjaarsnacht geteisterd door dichte mist. Tussen 2.00 uur en 5.00 uur was het zicht op sommige plekken minder dan tien meter. Het KNMI heeft het code oranje inmiddels ingetrokken. Wel geldt er tot 10.00 uur nog code geel. Het verkeer moet rekening houden met gladheid omdat wegen kunnen bevriezen.
Door de mist en de gladheid kunnen gevaarlijke rijomstandigheden voorkomen. 'Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden', zegt het KNMI. De waarschuwing 'code geel' geldt vooralsnog tot 10.00 uur. Verder kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten, vooral op lokale wegen.
Verslaggever Ivar Lingen kwam terecht in zeer dichte mist op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. 'Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt in m'n leven. Veel automobilisten hadden auto's aan de kant gezet. Ik reed gelukkig een stukje achter een ambulance aan', vertelt hij.

Ongelukken

Op Rotterdam The Hague Airport is het zicht rond 3.30 uur slechts twintig meter, net als op het weerstation in Voorschoten. Later in de nacht is de mist langzaam aan het optrekken.
Op de A4 tussen Leidschendam en Leiden is in de dichte mist een ongeluk gebeurd, waarbij drie auto's op elkaar zijn gebotst. Door de mist is de A4 tussen Den Haag en Rotterdam in beide richtingen enige uren dicht geweest.
Bij het ongeluk in de mist zijn meerdere auto's betrokken
Bij het ongeluk in de mist zijn meerdere auto's betrokken © Regio15
Op veel A- en N-wegen wordt langzaam gereden en staan files | Screenshot: ANWB Verkeersinformatie
Op veel A- en N-wegen wordt langzaam gereden en staan files | Screenshot: ANWB Verkeersinformatie