Koning bezoekt politiebureaus en HMC Westeinde: 'Bizar rustig'

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander heeft tijdens de nieuwjaarsnacht samen met burgemeester Van Zanen van Den Haag een werkbezoek gebracht aan het Haaglanden Medisch Centrum en twee politiebureaus in Den Haag. 'Het was heel bizar rustig, ik heb het nog niet vaak meegemaakt zo', zei een ziekenhuismedewerkster tegen de koning.
De koning ging samen met de burgemeester, de politiechef en de hoofdofficier van justitie op pad. Ze bezochten de gemeenschappelijke meldkamer, het politiebureau Hoefkade en het HMC Westeinde. In de meldkamer sprak Willem-Alexander met de medewerkers van het crisisteam over het werk tijdens de jaarwisseling.
De koning op bezoek in het gemeenschappelijke commandocentrum.
De koning op bezoek in het gemeenschappelijke commandocentrum. © Valerie Kuyper
Op het politiebureau waren de schoonmakers aanwezig die de hele avond en nacht op straat bezig zijn geweest om brandgevaarlijk materiaal te verwijderen om incidenten en brandjes zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast sprak de koning met agenten over de overgang van het oude naar het nieuwe jaar.

Spoedeisende hulp

Het bezoek werd afgesloten in het HMC Westeinde. Hier sprak het bezoek met artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen op oudjaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht. Ook werd een bezoek gebracht aan de spoedeisende hulp. Hierbij werd gesproken over de verschillen tussen deze jaarwisseling en de voorgaande edities.