Nog meer vuurwerk gevonden in ontplofte flat in Alphen; EOD opnieuw in actie

© Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft nog één stuk zwaar illegaal vuurwerk gevonden in de flatwoning in Alphen aan den Rijn waar op oudejaarsdag een vuurwerkbom ontplofte. Het explosief is maandag door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) uit het huis gehaald en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Donderdag raakte een 38-jarige man zwaargewond toen een vuurwerkbom in het appartement aan het Aïdaplein explodeerde.
De politie deed maandagochtend aanvullend onderzoek in de flat en vond nog een stuk illegaal vuurwerk. Het Aïdaplein werd voor een deel afgezet, de flat werd niet ontruimd. De EOD moest in actie komen om het vuurwerk uit het huis te halen.
Opnieuw onderzoek Alphen
Het slachtoffer is nog niet aanspreekbaar. Volgens de politie rommelde de man met een vuurwerkbom in het appartement: 'We hebben de man nog altijd niet kunnen horen, dus dat maakt het voor ons heel lastig om een inschatting te maken wat er precies gebeurd is', zegt de politie. De ontploffing was zo zwaar dat de ramen eruit werden geblazen en een deel van de flat werd ontruimd.

Aanhouding

Op oudejaarsdag arresteerde de politie een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn die tijdens de explosie mogelijk ook in het appartement was.