Meerdere woningen ontruimd na vermoedelijke brandstichting in Zoetermeer

In de Rockanjestraat in Zoetermeer werd een brandend voorwerp tegen een woning gegooid
In de Rockanjestraat in Zoetermeer werd een brandend voorwerp tegen een woning gegooid © Regio15
ZOETERMEER - Drie woningen in de Rockanjestraat in Zoetermeer moesten in de nacht van maandag op dinsdag worden ontruimd nadat er brand was ontstaan. Volgens de brandweer is er vermoedelijk een brandend voorwerp tegen de gevel gegooid. Een van de bewoners moest nagekeken worden door de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
De brand ontstond dinsdagmorgen rond 4.00 uur, nadat er waarschijnlijk een brandend voorwerp tegen de gevel van een van de woningen in e straat werd gegooid. In de tuin stond een scooter die volledig uitbrandde.
De brandweer kwam direct met meerdere eenheden ter plaatse, omdat de brand was overgeslagen naar een spouwmuur. Drie woningen moesten worden ontruimd, maar de bewoners van de twee naastgelegen huizen konden snel weer terug naar hun woning nadat was gebleken dat er geen sprake was van koolmonoxide.

Ambulance

De bewoner van de woning waar de brand ontstond werd ter plaatse in de ambulance onderzocht nadat deze rook had ingeademd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel kan de bewoner voorlopig niet terug naar huis. De politie doet in de woning verder onderzoek naar de brand.