Drie vermeende pedojagers Waddinxveen nog vast

© ANP
WADDINXVEEN - Drie mannen uit Waddinxveen die in oktober een 44-jarige man zouden hebben mishandeld, zitten nog zeker twee weken vast. Dat heeft de rechter bepaald. Het slachtoffer dacht te hebben afgesproken met een jonge vrouw, maar werd opgewacht en mishandeld.
Het 44-jarige slachtoffer werd op zaterdag 31 oktober opgewacht door een groep mannen. Zij zeiden dat de vrouw met wie hij had afgesproken minderjarig was en sloegen de man in elkaar. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis.
De politie startte een onderzoek en arresteerde vorige week zes verdachten: vijf mannen uit Waddinxveen van 23, 22, 19, 19 en 18 jaar oud en een meisje van 16, ook uit Waddinxveen.

Drie verdachten vrijgelaten

De rechter heeft besloten dat drie mannen van 18, 19 en 22 jaar nog zeker twee weken vast blijven zitten. De andere drie verdachten zijn vrijgelaten.
De politie en het Openbaar Ministerie (OM) deden eerder een dringende oproep om te stoppen met pedojagen. Afgelopen maanden waren er landelijk ruim 250 incidenten waarbij zogenoemde pedojagers betrokken waren. In veel gevallen werden vermeende kindermisbruikers mishandeld. Politie en OM zijn bezorgd over deze ontwikkeling, omdat pedojagen het onderzoek in de weg staat. 'Pedojagers kosten ons veel extra werk, dat gaat ten koste van ons bestaande werk dus ook ten koste van het opsporen van kindermisbruik.'