Slachtoffer vuurwerkbom Alphen aan den Rijn mist deel van zijn arm

De politie doet onderzoek aan het appartement aan het Aïdaplein
De politie doet onderzoek aan het appartement aan het Aïdaplein © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn mist een deel van zijn arm nadat hij het slachtoffer werd van een vuurwerkbom, zegt burgemeester Liesbeth Spies tegen mediapartner Studio Alphen. Hij was op oudjaarsdag op bezoek bij een stadsgenoot in een flatwoning aan het Aïdaplein toen het vuurwerk explodeerde. Ook liep de man verwondingen aan zijn gezicht op.
'Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar en mag op korte termijn het ziekenhuis verlaten', maakte de burgemeester dinsdag bekend. Over hoe het zo mis heeft kunnen gaan dat meerdere stukken zwaar illegaal vuurwerk ontploften, zegt Spies niet te weten, behalve dat de man aan het knutselen was met het explosief. 'Dan ga ik speculeren. We moeten het onderzoek afwachten.'
De 35-jarige bewoner van het appartement wordt gezien als medeverdachte en bleef ongedeerd. Ze waren samen in de woning. Omdat het appartement particulier bezit is, zegt Spies geen middelen te hebben om, indien dat aan de orde zou zijn, de bewoner uit huis te zetten.

Nog meer vuurwerk

De politie heeft maandag nog één stuk zwaar illegaal vuurwerk gevonden in de flatwoning. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het vuurwerk uit het huis gehaald en gecontroleerd tot ontploffing gebracht.