Nieuwe beelden van gewelddadige overval juwelier Katwijk, politie zoekt tweede dader

Nieuwe bewakingsbeelden van de overval op de Katwijkse juwielier
Nieuwe bewakingsbeelden van de overval op de Katwijkse juwielier © Opsporing Verzocht
KATWIJK - De politie is nog steeds op zoek naar één van de twee daders van een gewelddadige overval op een Katwijkse juwelierszaak. Na de overval werden al snel twee verdachten aangehouden en één van hen werd herkend aan de hand van de bewakingsbeelden van de overval. Van de tweede dader wil de politie nog graag weten wie hij is en daarom zijn er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht nieuwe beelden van de overval vrijgegeven.
Twee mannen pleegden vrijdagmiddag 20 november op klaarlichte dag een overval op de juwelierszaak van Daniel Kleen aan de Voorstraat in Katwijk. Hij kreeg bij de overval flink wat klappen op zijn hoofd met een hamer. Het leverde hem zestien tot achttien hechtingen in zijn hoofd op.
Een van de twee mannen bedreigde de juwelier en omstanders met een vuurwapen. Na de overval gingen de daders er op een scooter vandoor met een aantal ringen en een kostbaar Rolexhorloge als buit. Kort daarna werden er twee verdachten aangehouden. 'Een van deze twee mannen is herkend als overvaller', zegt een woordvoerder van de politie in Opsporing Verzocht. 'We zoeken dus nog de tweede overvaller en de weggenomen buit.'

Nieuwe bewakingsbeelden

De dader die hard uithaalde met de hamer, is de man die de politie nog zoekt. Hij droeg een masker, maar de politie hoopt dat iemand hem herkent aan bijvoorbeeld zijn kleding of manier van bewegen. De man is hoogstwaarschijnlijk een bekende van de 22-jarige Amsterdammer die al is aangehouden.
De politie vermoedt dat de daders hulp hebben gehad en er meer personen en/of voertuigen betrokken zijn geweest. De politie heeft besloten de bewakingsbeelden te tonen vanuit de juwelierszaak van Kleen.
Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren: