Stijging in Dakar Rally klassement voor Tim en Tom Coronel, ondanks ongelukken

De wagen van Tim en Tom Coronel op een van de duinen | Bron: Julien Delfosse (DPPI)
De wagen van Tim en Tom Coronel op een van de duinen | Bron: Julien Delfosse (DPPI)
ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim en Tom Coronel hebben dinsdag de 32ste tijd neergezet in de derde etappe van de Dakar Rally. De racende tweeling stijgt van plek 36 naar plek 34 in het algemeen klassement. Dat ging onder meer ten koste van Bernhard ten Brinke, de beste Nederlandse coureur in koers. Hij sloeg over de kop en viel uit.
Bij de Coronelletjes ging het ook niet van een leien dakje. 'Wij zijn twee keer op de neus geland', bekent Tim. 'De duinen waren echt grote jongens, waar je giga hard omhoog moest trappen om boven te komen. En aan de andere kant ging je weer supersteil naar beneden', legt de 48-jarige Alphenaar bij mediapartner Studio Alphen uit. 'Die afstappen waren echt heftig. Iets te laat en je wordt gelanceerd.'
Tevreden kijkt tweelingbroer Tom terug op de etappe, waar de twee op 57 minuten afstand van dagwinnaar en topfavoriet Nassar Al-Attiyah (Qatar) finishte. 'We hebben een gave auto, zelfgebouwd, maar daarmee kunnen we niet meedoen voor de competitie. Als wij ons ding doen, doen we lekker mee in de subtop.' De top-20 is de doelstelling van de broers.

Wadi Ad-Dawasir

De vierde etappe gaat woensdag om 10.34 uur Nederlandse tijd van start voor de broers. De startplaats is Wadi Ad-Dawasir, tevens de start- en finishplaats van dinsdag. Door de Saoedi-Arabische woestijn rijden de coureurs woensdag 813 kilometer, waarvan 337 in wedstrijdverband, naar Riyadh.