Vijftien tips in zoektocht naar tweede dader overval juwelier Katwijk

Nieuwe bewakingsbeelden van de overval op de Katwijkse juwielier
Nieuwe bewakingsbeelden van de overval op de Katwijkse juwielier © Opsporing Verzocht
KATWIJK - De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht vijftien tips gekregen over de gewelddadige overval op de Katwijkse juwelier. Voor de juwelier in de Voorstraat was het confronterend om de uitzending te zien. 'We hebben gelukkig geen trauma's.'
Twee mannen pleegden vrijdagmiddag 20 november op klaarlichte dag een gewapende overval op de juwelierszaak van Daniel Kleen. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en met een hamer op zijn hoofd geslagen, waarna hij naar het ziekenhuis moest.
Er werd geschokt gereageerd op het incident. 'Nodeloos en bruut geweld heeft ervoor gezorgd dat een hardwerkende inwoner van Katwijk zwaargewond in het ziekenhuis is opgenomen. Dit raakt mij en ons allemaal diep', aldus burgemeester Cornelis Visser destijds.

'Het gaat goed'

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht had dinsdagavond aandacht voor de overval. De juwelier vond het terugzien van de beelden confronterend, maar zegt wel dat het inmiddels goed gaat met hem en zijn personeel. 'De sfeer is goed en we hebben er gelukkig geen trauma's aan over gehouden', zegt hij.
Een van de twee vermoedelijke overvallers werd dezelfde dag al opgepakt. Tijdens de uitzending vertelde een politiewoordvoerder dat deze op beelden ook is herkend. Ook een van de vermoedelijke handlangers werd opgepakt. 'We zoeken de tweede overvaller dus nog.' Ook zou er sprake zijn van een tweede handlanger. De politie kreeg woensdag vijftien tips binnen over de tweede overvaller. Het rechercheteam gaat alle tips onderzoeken.