Politie schiet op overvallers na achtervolging in Den Haag

Politieonderzoek na achtervolging in Den Haag
Politieonderzoek na achtervolging in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Noordpolderkade in Den Haag meerdere keren geschoten op personen die verdacht werden van een gewapende overval. Vijf mannen uit Den Haag, in de leeftijden 17 tot 21 jaar, zijn aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij de gewapende beroving.
Agenten losten eerst een waarschuwingsschot toen de verdachten probeerden te vluchten en vervolgens werden gerichte schoten afgevuurd, meldt de politie. Hoeveel schoten er zijn afgevuurd meldt de politie niet.
Het slachtoffer van de overval belde donderdagavond de politie nadat hij in de Steenwijklaan door meerdere mannen onder dreiging van een vuurwapen gedwongen werd om zijn auto, telefoon en goederen af te geven. Het slachtoffer deed aangifte.

Met hoge snelheid er vandoor

Een 21-jarige verdachte werd door een arrestatieteam in een woning aan de Laan van Wateringseveld aangehouden. In de woning vond de politie een deel van de buit terug. Agenten wisten ook de gestolen Toyota Aygo te traceren en besloten de auto te volgen. Al snel werd duidelijk dat er nog een verdacht voertuig met de gestolen personenauto meereed.
Daarom besloten agenten de inzittenden van beide personenauto’s aan te houden. De auto’s kregen een stopteken bij de kruising Hildebrandplein met de Hildebrandstraat. Beide bestuurders negeerden echter het stopteken en gingen er met hoge snelheden vandoor.

Schoten gelost bij achtervolging te voet

De bestuurders van beide auto’s haalden tijdens de achtervolging gevaarlijke capriolen uit, aldus de politie. De bestuurder die in de gestolen Toyota Aygo reed, vluchtte in de Molenaarsstraat uit de auto en rende richting Laakkade. Tijdens deze achtervolging te voet losten agenten een aantal schoten. Op de Laakkade hielden andere agenten deze verdachte aan, voor betrokkenheid bij de gewapende diefstal en voor gevaarlijk rijgedrag.
De achtervolging van de andere personenauto eindigde op de Neherkade met de kruising Rijswijkseweg. Daar reed de gevluchte personenauto tegen een paal en konden agenten de bestuurder en inzittende aanhouden. Beide personenauto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen.