Dronken man steelt bestelbus van pakketbezorger, maar wordt gepakt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een pakketbezorger die werd beroofd van zijn bestelbus, heeft de dief samen met een omstander uit zijn bus gewerkt. Dat gebeurde donderdagmiddag op de hoek van de Bosschestraat en de Badhuisweg in Den Haag. De politie hield de verdachte, die flink had gedronken en geen rijbewijs had, kort daarna aan.
De bezorger wilde donderdagmiddag een pakket afleveren in de Middelburgstraat en parkeerde zijn bus daar met draaiende motor. Voordat hij het pakketje kon bezorgen, zag hij dat er een man in zijn bus stapte en hard wegreed. De bezorger rende meteen achter zijn busje aan en riep om hulp naar omstanders.
De dief raakte op zijn vlucht twee geparkeerde voertuigen met de bus. Toen hij op de kruising van de Bosschestraat met de Badhuisweg moest stoppen, lukte het de bezorger en iemand die hem hielp om de deuren open te krijgen. Nadat ze de man uit de bus hadden getrokken, liep die weg.

Veel te veel gedronken

Terwijl de bezorger de politie belde, volgde hij de man en zag hij dat hij een pand aan de Stevinstraat in ging. Agenten hielden de 48-jarige Hagenaar daar aan. Hij bleek flink te hebben gedronken: op het politiebureau blies hij 1355 ug/l. Ter vergelijking: je mag als ervaren bestuurder geen auto meer rijden als je 220 ug/l blaast.
Maar de man mocht ook zonder drank op niet rijden, want hij bleek geen rijbewijs te hebben. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor diefstal en het rijden onder invloed, meldt de politie.