Agenten trekken pistool bij aanhouding op snelweg

Na een melding over illegaal gokken ging de verdachte ervandoor in Rijswijk
Na een melding over illegaal gokken ging de verdachte ervandoor in Rijswijk © District8
HOOGMADE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de snelweg A4 bij Hoogmade met getrokken pistool een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging die begon in Rijswijk. Hij vluchtte weg nadat agenten een illegaal casino ontdekten in een leegstaand bedrijfspand aan de Veraartlaan.
De politie kreeg rond middernacht een melding van een steekincident bij het bedrijfspand. Er was geen slachtoffer, maar wel renden meerdere mensen weg uit het gebouw. Binnen waren nog ongeveer dertig mannen en vrouwen aanwezig. De politie trof drie pokertafels, fiches en speelkaarten aan.
Een van de mannen die wegrende, stapte in zijn auto en startte zijn motor. Een agent trok zijn wapen en een andere agent probeerde de man uit zijn auto te trekken. Maar de verdachte gaf gas en reed bij het wegrijden tegen een been van de agente. De politieagente raakte hierbij lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Achtervolging op de A4

De man ging er met hoge snelheid ervandoor, waarna de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk is de verdachte op de A4 opgepakt. 'De verdachte is aangehouden voor poging doodslag op de collega', aldus de politie Den Haag.