Vaccinatie zorgmedewerkers Haagse regio in volle gang

Een zorgmedewerker wordt gevaccineerd in het stadion van ADO Den Haag
Een zorgmedewerker wordt gevaccineerd in het stadion van ADO Den Haag © ANP
DEN HAAG - GGD Haaglanden is maandag om 10.00 uur begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers in het vaccinatiedorp bij het stadion van ADO Den Haag. Medewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning kunnen zich als eerste laten inenten tegen het coronavirus.
Op het parkeerterrein is de afgelopen weken een grote tent neergezet. Vrijdag en zaterdag zijn er nog zogenoemde 'dry-runs' gehouden, vertelt Annette de Boer, directeur van de GGD Haaglanden. 'De eerste dagen vaccineren we 300 mensen per dag. Vanaf vrijdag worden er 600 mensen gevaccineerd. Het aantal vaccinaties hangt af van de hoeveelheid vaccins die geleverd zijn.' Ofwel wat er geleverd wordt kan gebruikt worden.
In Haaglanden kunnen de eerste tijd 14.000 verpleeghuismedewerkers gevaccineerd worden, omdat er minimaal 29.000 vaccins geleverd worden. Elke vaccinatie wordt na drie weken herhaald.

Hollands Midden vaccineert vrijdag

In sommige regio's werd vorige week al begonnen met het vaccineren van verpleeghuismedewerkers. Hollands Midden is een van de laatste regio's. Daar begint de GGD komende vrijdag met vaccineren.  
Landelijk hebben ongeveer 200.000 medewerkers uit de langdurige zorg een afspraak gemaakt voor de eerste vaccinatie en voor de herhaalprik drie weken later. Alle ruimte voor afspraken is inmiddels volgeboekt. Ongeveer 65.000 mensen die nu nog geen afspraak hebben, moeten enkele weken wachten tot er weer genoeg vaccinvoorraad is.

'Het is een blije dag', zegt GGD Haaglanden directeur Annette de Boer