Persoonlijk record voor gebroeders Coronel bij Dakar

De gebroeders Coronel tijdens de achtste etappe op maandag
De gebroeders Coronel tijdens de achtste etappe op maandag © Frédéric le Floc'h (DPPI
DEN HAAG - Broers Tim en Tom Coronel hebben ook de achtste etappe van de loodzware Dakar Rally maandag zonder al te veel problemen doorstaan. Daarmee eindigen ze op de 26ste plaats in het algemeen klassement: een persoonlijk record voor de tweeling.
De achtste etappe beloofde een zware te worden: minder zand en veel rotsen moesten het de coureurs extra zwaar maken. Gelukkig wisten de gebroeders Coronel precies hoe je daarmee om moet gaan: 'De organisatie probeert je te desoriënteren en te verleiden de auto te slopen op de stenen en rotsen. Je moet dan echt het geduld kunnen opbrengen om niet te hard te gaan. Anders rijd je op z’n minst de banden kapot', zegt Tim tegen mediapartner Studio Alphen.
Tim en Tom coronel in de Dakar Rally
De maandagetappe van ruim 709 kilometer was een stuk langer dan die van zondag. Toen rolden de broers met een restant van slechts 24 van de 408 liter benzine in de tank over de finish. Van de 709 kilometer vond ongeveer de helft plaats in wedstrijdverband.

Persoonlijk record

Ondanks de lengte van de tocht en het zware terrein dat de broers moesten trotseren, zag de tweeling toch nog mogelijkheden om gestrande medecoureurs een handje te helpen. In totaal stopten de Coronels twee keer om andere bestuurders te assisteren. Hun racetijd werd op die momenten stilgezet.
Uiteindelijke reden de broers 41 minuten na de dagwinnaar over de finish. Daarmee kwamen ze op de 26ste plaats in het algemeen klassement te staan. De beste notering ooit voor de twee broers en daarmee een persoonlijk record.

Vier etappes

Dinsdagochtend om 08.58 uur Nederlandse tijd stond de Beast 4.0, want zo heet de auto van de tweeling, alweer aan de startlijn. In totaal moeten de twee dinsdag 576 kilometer afleggen. Er zijn nog vier etappes te rijden.