Woningovervallers doen zich voor als pakketbezorgers

DEN HAAG - De bewoonster van een huis aan de Vreeswijkstraat in Den Haag krijgt de schrik van haar leven, als ze het slachtoffer wordt van twee overvallers. Eén van hen doet zich voor als pakketbezorger, dus ze opent nietsvermoedend de deur. Omdat ze hard begint te schreeuwen, vluchten de twee weg zonder buit.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.

Donderdagochtend 17 december even na 8.30 uur wordt er aangebeld bij een huis aan de Vreeswijkstraat in Den Haag. De bewoonster ziet dat er iemand met een jas van DHL voor de deur staat, met een pakket in zijn handen. Als ze opendoet, blijkt dat het geen pakketbezorger is, maar een overvaller.

De man duwt haar naar binnen, pakt haar in een wurggreep en duwt haar tegen de trap. Hij is samen met een andere man. De dochters van de vrouw zijn boven, en ze schreeuwt dat zij 112 moeten bellen. Kennelijk schrikken de mannen hiervan, want ze laten haar los en rennen weg.

Kleding gewisseld

De twee mannen gaan linksaf de Vreeswijkstraat op, slaan linksaf de Bunnikstraat in en gaan vervolgens rechtsaf naar de Rhenenstraat. Daar staat een grijze Opel Astra. Ze stappen in en rijden weg via de Woudenbergstraat.

In de Rhenenstraat stond een auto klaar | Beeld: Omroep West

Er is gezien dat de mannen hun bovenkleding hebben gewisseld voor andere kleding. Wie dat ook is opgevallen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Eén van hen droeg in eerste instantie een jas of trui van DHL.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
WONINGOVERVAL VREESWIJKSTRAAT DEN HAAG TEAM WEST
Deel dit artikel: