PostcodeKanjer van 54,9 miljoen valt in Voorhout: 'Sta te trillen op mijn benen'

Wim en Trudy Vink hebben ook gewonnen
Wim en Trudy Vink hebben ook gewonnen © Omroep West
VOORHOUT - Goed nieuws voor Voorhouters met een lot of loten van de Nationale Postcode Loterij. De PostcodeKanjer van 54,9 miljoen euro is in Voorhout gevallen, blijkt uit een brief aan bewoners van het dorp. 'Normaal zie je het op tv en nu is het bij ons', zegt inwoonster Trudy Vink.
De winnende wijkcode is 2215. In totaal spelen er 4796 loten mee in deze wijk. De prijs van 54,9 miljoen euro wordt voor de helft verdeeld onder de deelnemers die meespelen in de winnende wijk. De andere helft gaat naar de deelnemers van de winnende postcode aangevuld door de twee letters. Alleen de winnaars worden daarvan op de hoogte gesteld.
Blije gezichten in Voorhout nadat de PostcodeKanjer is gevallen
Wim en Trudy Vink hebben ook gewonnen, maar ze weten nog niet hoeveel. Ze hebben 1 lot en spelen al mee zo lang de Postcodeloterij bestaat. 'Normaal zie je het op tv en nu is het bij ons', zegt Trudy. 'Ik sta te trillen op mijn benen.'

In ieder geval 6.100 euro

Mensen die aan alle veertien trekkingen hebben meegedaan winnen in ieder geval 6.107,08 euro per lot, maar dat kunnen dus ook miljoenen worden. Het geld wordt uiterlijk op 16 januari op de rekening van de winnaars gestort. Vanwege corona komt er geen wijkfeest.
De Voorhoutse Femke van Kampen staat de verslaggever van Omroep West met een grote glimlach te woord. 'Ik wachtte op bevestiging, tot de post kwam. Ik sta perplex', zegt ze.
Femke van Kampen krijgt de lach niet van haar gezicht
Femke van Kampen krijgt de lach niet van haar gezicht © Omroep West

'Iedereen heeft het erover'

Haar dorpsgenoot Willem Vogels heeft meteen wat taart gehaald om het goede nieuws te vieren. Hij en zijn vrouw hebben allebei een lot. 'Hier in de winkel heeft iedereen het erover dat het in Voorhout is gevallen.'
Willem Vogels heeft taart gekocht om het te vieren
Willem Vogels heeft taart gekocht om het te vieren © Omroep West
Het geld wil hij besteden aan een verbouwing in zijn huis. Wat als de grote knaller ook op zijn postcode valt? 'Daar staat niemand bij stil. Dan gaan we veel op vakantie. En misschien een andere auto.'

Buiten de pot pissen

Er zijn ook mensen die geen lot hadden en buiten de pot pissen. Mariska de Graaf bijvoorbeeld. 'Maar ik ben wel gelukkig', lacht ze.
'Ik ben gezond, maar ik heb geen loten.' Ze geeft toe: 'Het was wel leuk geweest natuurlijk, maar ach: het zij zo.'

Gemeente feliciteert de winnaars

'Wat een prachtig nieuws voor de winnende deelnemers', zegt burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen. 'En het blijft nog even spannend voor de winnaars van de grote prijzen. De Postcode Loterij doet er alles aan om dit veilig te laten verlopen. U houdt zich toch ook aan de regels? Dat zou fijn zijn. Samen tegen corona!'
In januari 2017 viel de prijs, toen 49,9 miljoen euro, in postcodegebied 2555 in Den Haag. Bewoners van de Donker Curtiusstraat op postcode 2555 VX wonnen prijzen van 439.498 tot 4.733.062 euro.