Verwijsbord afgebrand, Abdijkerk in Loosduinen nog lastiger te vinden

DEN HAAG - Voor bewoners van Loosduinen is de Abdijkerk een bekend gezicht. Dat mag ook wel, want de kerk is het oudste gebouw van Den Haag. Omdat de kerk vanaf de straat niet goed te zien is, kreeg het een hoogsteigen verwijsbord met daarop de naam en een afbeelding van de kerk. Dat bord is afgelopen weekend door vandalen in brand gezet, waardoor de kerk wederom is verscholen.

Hanneke Besseling, initiatiefnemer achter Licht op Loosduinen, was een van de verantwoordelijken voor het plaatsen van het bord. 'Ík werd zo boos en verdrietig toen ik het hoorde. Wij Loosduiners zijn trots op onze Abdijkerk. Het bord is meer dan alleen een verwijsbord.'

Het bord stond sinds 2016 op zijn plek om te zorgen dat voorbijgangers de kerk kunnen vinden. Dat is nodig omdat de kerk aan de Willem III Straat op een nogal verborgen plek staat. Bomen en gebouwen maken het gebouw van een afstandje nagenoeg onzichtbaar.

'Smet op het goed verloop van de jaarwisseling'

Ook stadsdeeldirecteur van Loosduinen Mustapha El Boumeshouli is boos op de vandalen die het bord hebben vernield. ‘Het is een smet op het goed verloop van de jaarwisseling in Loosduinen. Dit gaat ons er niet van weerhouden om nog een mooier bord neer te zetten’, vertelt hij.

Dat er een nieuw bord op de plaats van het oude bord komt staat al vast, maar de daders van de vandalenstreek zijn nog altijd spoorloos. 'Wie weet wat er ’s nachts allemaal rondsluipt', vraagt Hanneke Besseling zich af. Wanneer het nieuwe bord er komt is nog niet bekend.

LEES OOK: Waarom was de Abdijkerk in Loosduinen bedevaartsoord voor onvruchtbare vrouwen?

Meer over dit onderwerp:
ABDIJKERK LOOSDUINEN VANDALISME
Deel dit artikel: