Politiehelikopter ingezet voor arrestatie winkeldief

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
NOORDWIJKERHOUT - De politie heeft donderdagavond in Noordwijkerhout een politiehelikopter ingezet om een winkeldief aan te houden. De 23-jarige verdachte was tijdens zijn aanhouding een bedrijventerrein op gevlucht. Door de helikopter kon de man worden gevonden en opgepakt.
Een politieagent zag tijdens een controle op de Gieterij in Noordwijkerhout een bekend gezicht. De 23-jarige Pool wordt ervan verdacht eind december een Poolse supermarkt te hebben bestolen. Het Openbaar Ministerie had hiervoor een oproep gedaan om de man aan te houden.
De agent wilde de Pool arresteren, maar de man slaagde erin om hieraan te ontkomen door het terrein van een van de bedrijven op het bedrijventerrein Gravendam op te rennen. Hier verstopte de verdachte zich uit het zicht van de agent.

Warmtecamera aan boord

De politie besloot hierop heel Gravendam hermetisch af te sluiten en een politiehelikopter te laten komen. Met behulp van de warmtecamera aan boord kon de verstopplek van de verdachte al snel worden gevonden, zodat de Poolse verdachte alsnog kon worden gearresteerd.