Slachtoffer Delftse straatroof is 56-jarige vrouw

De politie doet onderzoek in de straat
De politie doet onderzoek in de straat © Regio15
DELFT - De vrouw die donderdagavond in Delft werd neergestoken bij een beroving blijkt een 56-jarige vrouw te zijn. Ze stond voor haar eigen appartementencomplex in de Artemisstraat toen ze meerdere keren werd gestoken en naar het ziekenhuis gebracht moest worden. De politie is nog op zoek naar de dader.
De vrouw werd donderdag kort voor 18.00 uur voor haar appartementencomplex aangesproken door een onbekende man. Hij probeerde vervolgens de tas van de vrouw te pakken. Het slachtoffer strubbelde tegen en in de worsteling die volgde werd zij meerdere keren gestoken. Gealarmeerde agenten begonnen met de hulpverlening en zorgden ervoor dat de vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht.
De overvaller was er tijdens de worsteling in geslaagd om de tas los te snijden en hij vluchtte in de richting van de Westlandseweg. De tas van het slachtoffer is daar teruggevonden. De politie hoopt dat getuigen de overvaller hebben gezien. Het zou gaan om een man van 20 tot 25 jaar oud met een donkere huidskleur. De verdachte is ongeveer 1.80 meter lang. Hij had een blauwe jas en blauwe broek aan en had een blauwe muts op.