Arnoud van Doorn lijsttrekker Partij van de Eenheid bij landelijke verkiezingen

© ANP
DEN HAAG - Arnoud van Doorn is de lijsttrekker van de Partij van de Eenheid (PvdE). Deze politieke partij gaat dit jaar voor het eerst meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen. De PvdE heeft vrijdag de eerste tien kandidaten van de kandidatenlijst bekendgemaakt. Daarop staan naast Van Doorn nog twee personen uit Den Haag.
Liesbeth Hofman is de nummer zeven en Sener Aslan staat op de tiende plek. 'Het is de meest diverse top tien kandidaten van alle politieke partijen', vertelt Van Doorn tegen mediapartner Den Haag FM. 'Moslim en niet-moslim, meer vrouwen dan mannen, met en zonder hoofddoek: een representatieve doorsnede van de islamitische gemeenschap.'
De PvdE is een van de 89 partijnamen die is geregistreerd voor de komende verkiezingen. 'We hopen op drie tot vijf zetels. We zijn ambitieus. Er zijn een miljoen moslims in Nederland, ik denk dat het niet onrealistisch is’, zei lijsttrekker Van Doorn eerder tegen Den Haag FM. Zaterdag verschijnt het verkiezingsprogramma.

Plek in de Tweede Kamer

Van Doorn is een van de vele Haagse (oud-)raadsleden die een plek wil veroveren in de Tweede Kamer. Richard de Mos en Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag), Hanneke van der Werf en Fonda Sahla (D66), Ingrid Michon (VVD), Karsten Klein (CDA), Mikal Tseggai (PvdA), Serpil Ates (GroenLinks), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Robert Barker en Christine Teunissen, (Partij voor de Dieren), Hanne Drost en Bart van Kent (SP), Nur Icar (Denk), Adeel Mahmood en Asma Halusi (Nida) staan op de kieslijsten van hun partij voor de verkiezingen van maart dit jaar.