Minderjarigen aangehouden voor afpersing tieners

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
HILLEGOM - Drie jongens van 16 en 17 jaar zijn door de politie opgepakt voor het afpersen van twee tieners. De slachtoffers van 13 en 14 jaar oud moesten waardevolle spullen aan de drie verdachten geven. De jongens uit Hillegom en Bennebroek blijven waarschijnlijk tot donderdag vastzitten.
De drie verdachten zouden hun slachtoffers in de afgelopen maand meermaals hebben gedwongen om de spullen in hun zakken af te staan. Door de dreigende houding van de verdachten durfden de twee vrienden geen nee te zeggen. Op deze manier werden de slachtoffers beroofd van onder andere geld, airpods, sigaretten en aanstekers.
De twee slachtoffers durfden eerst geen aangifte te doen, maar nadat zij hun verhaal deden is de recherche een onderzoek begonnen. Er liggen nu vijf aangiftes tegen de drie verdachten, twee 16-jarige Hillegommers en een 17-jarige uit Bennebroek. Zij zitten vast en worden waarschijnlijk donderdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Meer slachtoffers

De recherche houdt er rekening mee dat het trio meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept daarom jongeren op die op dezelfde manier zijn bestolen om contact op te nemen met de recherche in de Bollenstreek.