Brutale dief doet twee keer greep in kassa van Haagse supermarkt

DEN HAAG - Een man die zich voordoet als klant, heeft twee keer een greep in de kassa van de Spar aan het Stuyvesantplein in Den Haag gedaan. Hij heeft in totaal bijna 400 euro buit gemaakt. Op de camerabeelden is duidelijk te zien hoe brutaal de man te werk gaat.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zondag 20 december slaat de man voor de eerste keer toe. Hij komt bij de kassa en wil een flesje drinken afrekenen. Op het moment dat de medewerker de kassalade opent, laat hij per ongeluk geld vallen. Als hij bukt om het op te rapen, grijpt de dief zijn kans en grist voor 100 euro aan biljetten uit de kassa.
Op zaterdag 2 januari is de man opnieuw in de winkel, maar dan steelt hij niets. Mogelijk durft hij het niet aan omdat er een medewerkster bij de uitgang staat. De volgende dag, zondag 3 januari, slaat hij opnieuw toe. Op het moment dat de caissière de lade opent, pakt hij er een stapel biljetten uit en rent hard weg. Nu heeft hij bijna 300 euro te pakken.

Op scooter gestapt

Na de diefstal op 20 december is een winkelmedewerker achter de man aan gerend. Hij is via de Pahudstraat naar de 3e Joan Maetsuyckerstraat gerend. Op de rotonde staat iemand met een scooter klaar, een Vespa Sprint. De dief springt daar op en samen rijden ze weg richting de Hendrik Zwaardecroonstraat.
De politie komt graag in contact met mensen die de man herkennen van de camerabeelden, maar wil ook weten bij wie hij op de scooter is gestapt. Wie daar informatie over heeft, wordt gevraagd contact op te nemen.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem