Automobilist rijdt onder invloed 200 km/u op A12: 'Het was toch rustig op de weg'

Surveillance
Surveillance © Politie Zoetermeer
GOUDA - Een hardrijder die over de A12 scheurde, heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. De automobilist reed dinsdagochtend 200 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. 'Het was toch rustig op de weg', zei hij tegen agenten die hem staande hielden.
Surveillerende agenten zagen de automobilist 'met een ontiegelijk hoge snelheid voorbij razen', schrijft de politie in Zoetermeer. Agenten gingen meteen in de achtervolging, 'waarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur werden bereikt', aldus de politie.
Bij de afrit Zevenhuizen lukte het om de automobilist langs de kant van de weg te zetten. Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen ingenomen. De automobilist zei over zijn snelheid: 'Het was toch rustig op de weg.' Volgens de agenten kunnen er ook dan nog ongelukken gebeuren. Naast de bestuurder zaten er nog drie passagiers in de auto.

Cocaïne en THC in bloed

Na een alcohol- en drugstest bleek de automobilist THC en cocaïne te hebben gebruikt. Daarvoor is de verdachte aangehouden. Het is nu aan de officier van justitie om de straf te bepalen.