Twee aanhoudingen voor gooien vuurwerk naar brandweer in Delft

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Brandweer Haaglanden
DELFT - Twee Delftenaren van 21 en 30 jaar zijn aangehouden, omdat ze tijdens de jaarwisseling brandweermensen met zwaar vuurwerk zouden hebben bekogeld. Dat meldt de politie. De brandweer deed aangifte van poging tot zware mishandeling.
In de nieuwjaarsnacht was het onrustig in de Van Kinschotstraat in Delft. De brandweer en politie moesten vanaf 23.00 uur tot in de vroege ochtend meerdere keren uitrukken om een vuurstapel te blussen, die steeds weer opnieuw werd aangestoken. Hierbij werd de brandweer een aantal keren bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk.
Tijdens de nacht zijn er al een aantal mensen aangehouden. Eén van hen verzette zich tegen de aanhouding, waardoor een agent licht gewond raakte. Na de jaarwisseling deed de politie verder onderzoek naar de ongeregeldheden. Er is onder andere met getuigen gesproken en er zijn camerabeelden bekeken. Vrijdagochtend konden de twee Delftenaren worden aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot zware mishandeling. Eén van hen wordt ook verdacht van vernieling.