Overvallers Boskoop met rugzak vol geld ervandoor

De supermarkt in Boskoop werd zaterdagavond overvallen.
De supermarkt in Boskoop werd zaterdagavond overvallen. © MediaTV
BOSKOOP - De twee overvallers van de Hoogvliet-supermarkt aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop zijn er zaterdagavond met een rugzak vol geld vandoor gegaan. De twee Delftenaren kwamen niet ver met hun buit, want bij een flat in Waddinxveen werd het duo gearresteerd.
De twee mannen van 21 en 25 jaar overvielen kort na sluitingstijd de supermarkt in Boskoop. Met een groot steekwapen bedreigde het duo rond 20.30 uur het personeel. Niemand raakte bij de overval gewond, maar de twee mannen uit Delft gingen er met een rugtas vol geld op een scooter vandoor.
De politie ging gelijk na de overval op zoek naar de twee verdachten. Dankzij het goede signalement dat de supermarktmedewerkers gaven, kon een politiehelikopter het tweetal al snel ontdekken. Zij waren op weg naar Waddinxveen en de agenten zetten de achtervolging in.

Achtervolging door flatgebouw

In Waddinxveen gingen de Delftenaren een flatgebouw aan de Wingerd in. De politie arriveerde niet veel later met een surveillancehond. De twee verdachten zagen de agenten komen en probeerden de flat uit te vluchten. Hierop volgde een achtervolging. Uiteindelijk vonden de agenten het tweetal op een van de verdiepingen en kon het duo worden aangehouden.
De twee verdachten zitten nog vast. Tijdens het onderzoek heeft de politie ook een deel van de vluchtroute onderzocht. In de omgeving van het Gouwe Bos vond dezelfde surveillancehond in een sloot goederen die mogelijk door de verdachten zijn gedumpt. De recherche doet hier verder onderzoek naar.

Avondklok geen excuus

Boskoper Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, reageerde op Twitter verontwaardigd op de overval in zijn woonplaats. 'Een avondklok is geen excuus om een overval te plegen omdat de politie iets anders te doen zou hebben', schreef hij.