Joyriders (16 en 17) rijden in op agenten bij vluchtpoging

© Omroep West
NOORDWIJK - Een 17-jarige joyrider uit Noordwijk heeft in een poging om aan de politie te ontkomen, ingereden op een politieauto. De jongen was er zaterdagavond met een 16-jarige Leidenaar vandoor gegaan. Het tweetal werd uiteindelijk bij Zoeterwoude-Rijndijk klemgereden en aangehouden.
De politie kreeg een melding dat een 16-jarige jongen zonder rijbewijs en zonder toestemming een auto mee had genomen vanuit Leiden. Rond middernacht zagen agenten de auto op de A13 rijden. De bestuurder kreeg een volgteken, maar in plaats van mee te gaan met de agenten ging de jongen er met grote snelheid vandoor.
De jonge automobilist ging de A4 op en probeerde tijdens zijn vluchtpoging bewust op een surveillanceauto in te rijden. Ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk verlieten de jongens de snelweg en schoten ze de N206 op. Hier konden de agenten de auto klemrijden.

Overtreden van avondklok

Bij de aanhouding bleek de 17-jarige Noordwijker achter het stuur te zitten. Hij is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, joyriding en het inrijden op een surveillanceauto. De 16-jarige bijrijder is aangehouden voor joyriding. Daarnaast kregen de twee jongens een boete voor het overtreden van de avondklok.