Schaatser Patrick Roest zet indrukwekkend baanrecord neer op 5000 meter

LEKKERKERK - Patrick Roest uit Lekkerkerk heeft bij de wereldbeker in Heerenveen met een indrukwekkend baanrecord van 6.05,14 minuten de 5000 meter gewonnen. De 25-jarige schaatser van Jumbo-Visma zette daarmee een officieus wereldrecord neer op een laaglandbaan. Niemand in het lege Thialf kon maar enigszins in zijn buurt komen.

Voor Roest was het zijn zevende wereldbekerzege op de 5000 meter. Ter vergelijking: zijn 34-jarige ploeggenoot Sven Kramer staat op 34 overwinningen in de wereldbeker op deze afstand. Roest won dit seizoen tot dusver al zijn races op de 5000 meter. Eind december verbeterde hij met een tijd van 6.08,21 in Thialf ook al het baanrecord.

Roest keek bij de NOS met een voldaan gevoel terug op zijn winnende race. 'De benen worden alleen maar sterker en dat komt ook doordat we de afgelopen weken goed hebben doorgetraind. Ik wilde in deze race iets proberen, omdat de luchtdruk laag was en het ijs heerlijk gleed voor de lange afstanden. Ik kwam snel en makkelijk in mijn ritme, waardoor ik al vroeg rondjes van 28 reed. Dat kon ik gelukkig goed volhouden tot aan het einde.'

LEES OOK: Schaatser Patrick Roest pakt titel op Europees kampioenschap allround

Meer over dit onderwerp:
PATRICK ROEST SCHAATSEN LEKKERKERK
Deel dit artikel: