Onthutsend zwak ADO Den Haag weggespeeld in Groningen

DEN HAAG - Het was een kansloze avond voor ADO Den Haag. Op bezoek in Groningen verloren de Hagenezen door doelpunten van Ramon Pascal Lundqvist, Jørgen Strand Larsen en Alessio Da Cruz met 3-0. ADO zat, op de eerste fase na, geen moment in de wedstrijd en zag lijdzaam toe hoe het geen enkele rol van betekenis speelde.

Na het 0-0 gelijke spel afgelopen zaterdag tegen FC Emmen, moest de boel bij ADO alweer op scherp worden gezet voor de volgende eredivisiewedstrijd. Op bezoek bij FC Groningen trad ADO aan met één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd. Sami Bourard begon in de basis in plaats van Tomislav Gomelt. De deze week aangetrokken versterkingen Bobby Adekanye en Youness Mokhtar zaten nog niet bij de selectie.

Eerder dit seizoen verloor ADO met 0-1 van Groningen en ook dinsdagavond kwam de ploeg van oud-ADO-speler Danny Buijs op voorsprong. Lundqvist schoot een vrije trap vanaf de linkerkant fraai over de tweemansmuur in de verre kruising en gaf Luuk Koopmans het nakijken. Met 39 minuten op de klok schoot de doelpuntenmaker bijna zijn tweede van de avond binnen. Ditmaal vloog zijn poging rakelings langs het Haagse doel.

ADO loopt achter de feiten aan

Nog voor rust werden de zorgen voor ADO vergroot toen de 2-0 op het scorebord werd gezet. Waar Mo El Hankouri eerst nog verzuimde de score te verdubbelen, rondde Strand Larsen een voorzet van Gabriel Gudmundsson wél af. De Haagse verdediging stond erbij en keek ernaar.

Ook in de tweede helft lukte het ADO niet om het spelbeeld om te buigen. Da Cruz kreeg veel ruimte op de linkerflank, maar de voeten en vuisten van Koopmans hielden de Hagenezen nog in de wedstrijd. Op een schot van Marko Vejinovic na wist de ploeg van Ruud Brood weinig gevaar te stichten en liep het achter de feiten aan. Wanneer Da Cruz op de rand van de zestien de bal krijgt, loopt de Haagse defensie rustig achteruit, terwijl de Groningse aanvaller eenvoudig de 3-0 binnen puntert.

Kansloze missie

Alles wat mis kon gaan, ging mis aan Haagse zijde. Lijdzaam zag het toe hoe Groningen eenvoudig rondspeelde en vrolijk door voetbalde. Groningen deed het rustig aan en het was afzien voor alles en iedereen met een geel-groen hart.

Door deze kansloze nederlaag blijft ADO met elf punten in de degradatiezone staan. Zondag krijgt ADO een nieuwe kans om de broodnodige punten te pakken. Dan is Sparta Rotterdam de tegenstander.

Scoreverloop FC Groningen - ADO Den Haag: 3-0 (2-0)

  • 18. 1-0 Lundqvist
  • 43. 2-0 Strand Larsen
  • 68. 3-0 Da Cruz

Opstelling FC Groningen: Padt, Van Hintum, Itakura, Lundqvist, Strand Larsen (86. Dallinga), El Hankouri (70. Van Kaam), Suslov (71. Te Wierik), Gudmundsson (86. Slor), Leal, Da Cruz (71. Schreck), Van Kaam

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk (38. Ould-Chikh), Kemper (73. Pinas), Familia-Castillo, Ratiu, Goossens (73. Gomelt), Bourard (54. Catic), Del Fabro, Besuijen, Kramer (72. Karelis), Vejinovic

Gele kaarten: Bourard, Catic (ADO)

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Dieperink

Meer over dit onderwerp:
EREDIVISIE ADO DEN HAAG FC GRONINGEN
Deel dit artikel: