Drietal probeert onder valse naam voor meer dan een ton aan stofzuigers en iPads te bestellen

Een robotstofzuiger, foto ter illustratie
Een robotstofzuiger, foto ter illustratie © ANP
DELFT - Drie mannen van 20, 34 en 39 uit Waddinxveen, Zaanstad en Rotterdam zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van oplichting. Het drietal bestelde op een andere naam voor meer dan een ton aan robotstofzuigers en iPads. Dat maakte de politie donderdag bekend.
De zaak werd ontdekt toen de TU Delft begin dit jaar de wijkagent benaderde over de oplichting. Onder de naam van de universiteit werd geprobeerd 200 robotstofzuigers ter waarde van tienduizenden euro's te bestellen en deze af te leveren op het terrein van de TU, meldt de politie.
Dezelfde oplichters probeerden ook een ander bedrijf op te lichten met de aanschaf van iPads, ter waarde van meer dan honderdduizend euro. De drie verdachten werden opgepakt op het moment van levering.

Hennepkwekerij

Tijdens het politieonderzoek werden er woningen doorzocht, waaronder één in Rotterdam. Daar werd een hennepkwekerij van zo'n 200 planten ontdekt. Naast verschillende gegevensdragers is ook een auto in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels weer vrij en moeten later dit jaar voor de rechter komen.