ZZ Leiden met hangen en wurgen naar zege, The Hague Royals verliest opnieuw

© Orange Pictures
REGIO - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben de ongeslagen status zaterdagavond tegen Aris Leeuwarden kunnen behouden. Makkelijk ging dat niet. De Friezen boden de thuisploeg veel tegenstand, maar konden Leiden niet verslaan: 75-63.
Bij ZZ Leiden - Aris Leeuwarden was de tussenstand bij rust gelijk: 33-33. Na drie kwarten was het pas 50-47 en moest Zorg en Zekerheid Leiden zonder Worthy de Jong verder. In laatste kwart vonden de Leidenaren uiteindelijk de weg naar de winst: 75-63. Door de overwinning blijft ZZ de ranglijst aanvoeren.
The Hague Royals blijft op nul punten staan in de competitie. De ploeg moest het onderspit delven tegen Feyenoord Basketball. De Haagse hekkensluiter van de Dutch Basketball League verloor in een teleurstellende wedstrijd met 68-46.