Politie Den Haag geraakt door fataal ongeluk agent: 'Wat een nachtmerrie'

Haagse agent omgekomen bij botsing met vrachtwagen
Haagse agent omgekomen bij botsing met vrachtwagen © ANP
DEN HAAG - Een politieman van de eenheid Den Haag is maandagmiddag omgekomen bij een ongeluk op de N9 bij Bergen (Noord-Holland). Het gaat om een 30-jarige man uit Maassluis. Zijn vrouw van 35, die ook bij de Haagse politie werkt, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De politie rouwt: 'Wat een nachtmerrie, hier zijn geen woorden voor', schrijft de politie Noord-Holland op Instagram. Een crowdfundingsactie voor het gezin van het slachtoffer heeft inmiddels al ruim 100.000 euro opgehaald.
De auto van het tweetal botste maandag op een vrachtwagen. Mogelijk kreeg de truck een klapband waarna die op de andere weghelft terechtkwam, maar daar doen specialisten van de verkeerspolitie nog onderzoek naar.
De politieman was op slag dood. De vrouw moest door de brandweer uit het autowrak worden gehaald. De 61-jarige bestuurder van de vrachtwagen en zijn twee bijrijders zijn meegenomen voor verhoor. De chauffeur is door de politie aangemerkt als verdachte.

Verslagenheid binnen politie

Een woordvoerster van de politie Den Haag zegt dat de Haagse collega's heel erg verdrietig zijn over de gebeurtenis. 'Zeker zij die de twee persoonlijk kenden. Het heeft veel indruk gemaakt.' Het is niet bekend hoe de zwaargewonde vrouw er nu aan toe is.
'Onze gedachten gaan uit naar de familie, alle collega's en alle anderen die hen kennen. Wat een nachtmerrie, hier zijn geen woorden voor', laten de politiecollega's uit Noord-Holland weten.

Geld inzamelen

Collega's van de omgekomen politieman zijn een crowdfundingsactie gestart. 'Je glas was altijd halfvol. Alle kleine beetjes helpen, is wat je zelf zou zeggen. Met deze actie willen wij daar namens al jouw collega's collectief voor zorgen, zodat je meiden zich daar geen zorgen om hoeven te maken. Wat er gebeurt gebeurt er, maar we zullen als een grote familie om jullie heen blijven staan', schrijven ze bij de actie. Binnen acht uur was er al zo'n 100.000 euro opgehaald.