Politie nog op zoek naar autobestuurder in drugsonderzoek De Lier

De politie trof een grote hoeveelheid contant geld aan
De politie trof een grote hoeveelheid contant geld aan © Politie Westland
DE LIER - In een drugsonderzoek dat zich voornamelijk afspeelt in De Lier, is de politie is nog op zoek naar de bestuurder van een auto. Afgelopen zaterdag zijn er vijf mensen aangehouden in het Westlandse dorp. Ook is er rond de 30.000 euro gevonden en heeft de politie een pakketje met vermoedelijk harddrugs in beslag genomen.
Agenten hielden zaterdag een verdachte auto staande. Op het moment dat de auto stopte, stapte de bijrijder uit en rende weg, maar ver kwam hij niet. De politie kon de verdachte, een 20-jarige man uit De Lier, aanhouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij iets weg. Agenten vonden op die plek een pakketje, met vermoedelijk harddrugs.
Toen de politie achter de 20-jarige man aanging, reed de auto met hoge snelheid weg. Agenten zette de achtervolging in en zagen hoe de bestuurder tegen een geparkeerde auto botste. De verdachte wist te ontkomen. De eigenaar van de geparkeerde auto heeft aangifte gedaan. De politie is nog op zoek naar de gevluchte bestuurder.

43-jarige vrouw uit De Lier aangehouden

Eerder die zaterdag hielden agenten al twee mannen van 23 en 25 jaar aan met een gebruikershoeveelheid drugs. Beide verdachten zijn door de politie gehoord.
Zaterdag werd in de omgeving van de Frankenthaler in De Lier ook een auto met twee inzittende aan de kant gezet. De 43-jarige vrouw achter het stuur en haar bijrijder werden allebei aangehouden. In de auto vond de politie een grote hoeveelheid contant geld. De bijrijder is kort na de aanhouding vrijgelaten en wordt niet meer gezien als verdachte in het drugsonderzoek.

Woning doorzocht

Agenten doorzochten een woning in de Frankenthaler en namen diverse goederen in beslag. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.